U heeft een oproeping voor een OM-zitting ontvangen

De officier van justitie kan bij lichtere strafbare feiten en in geval u meerderjarig bent besluiten dat u in aanmerking komt voor een OM-zitting.

Tijdens deze zitting wordt aan u door een officier van justitie een voorstel gedaan om strafvervolging te voorkomen. Het voorstel wordt u tijdens een speciale zitting gedaan. Het is een speciale zitting, omdat hierbij geen rechter aanwezig is. Het voorstel kan bijvoorbeeld bestaan uit het aanbieden van een werkstraf, betaling van een geldboete of betaling van een schadevergoeding. Als u op dit aanbod ingaat, hoeft u niet meer voor de rechter te verschijnen.

De straf wordt wel geregistreerd op uw justitiële documentatie (strafblad). Het is daarom verstandig dat u zich tijdens de OM-zitting door een advocaat laat bijstaan. U moet daarvoor wel actie ondernemen, omdat de advocaat niet automatisch van de zitting op de hoogte wordt gesteld.

Terug naar strafrecht

Heeft u een strafrecht advocaat in Breda nodig?

Heeft u een oproep voor een OM-zitting ontvangen en wenst u bijstand van een advocaat? Neemt u dan contact op met Nicola van Vliet, zij begeleidt u graag verder.

Contact